Gessler Na Kanapce – potencjał na kultowe miejsce spotkań warszawiaków

Gessler Na Kanapce – potencjał na kultowe miejsce spotkań warszawiaków

Nie tak dawno Adam Gessler otworzył na Placu Trzech Krzyży swój kolejny kulinarny koncept. Tym razem jest on w bardzo prostej, świeżej formie, wciąż jest jednak pysznie i miło. Miejsce nawiązuje do legendy kanapek w Wiedniu, których według wielu źródeł pionierem był Polak i właśnie to naszemu rodakowi Austriacy zawdzięczają te wspaniałości. Chyba czas najwyższych przenieść tę kulinarną idę do Warszawy.

Gessler Na Kanapce bazuje na dobrej jakości produktach, prostocie formy i nieszablonowej formule lokalu. U Adam Gesslera możemy nacieszyć się 24 rodzajami kanapek, z których 6 jest w wersji wegańskiej, 6 w wegetariańskiej, 6 w wersji rybnej i 6 w wersji mięsnej. Dodatkowo kuchnia na placu Trzech Krzyży proponuje nam bajgle w dwóch wersjach – rybnej z dorszem i mięsnej z pastrami. W Gessler Na Kanapce kupimy również świeże i wspaniale pachnące pieczywo, które stanowy bazę kanapek. To miejsce ma potencjał na niesamowicie kultową przestrzeń, gdzie przychodzisz na chwilę napić się lampkę wina i zjeść przekąskę w postaci kanapki a zostajesz na dużo więcej. Wszystko jednak psuje pandemia… Na tę chwilę możemy kanapki zabrać ze sobą na wynos, wraz z grzanym winem i raczyć się nimi w domu lub przed wejściem, gdzie czekają na nas ogrzewacze.

Gessler Na Kanapce – potencjał na kultowe miejsce spotkań warszawiaków

Gwarantuje Wam, że każdy znajdzie coś dla siebie. Wybór jest naprawdę duży, a niektóre kanapki zwalają z nóg. Dodatkowo ogromną zaletą są ceny, jedna kanapka to koszt 3 złotych, dlatego możemy spróbować wielu smaków! Wróżę temu miejscu wspaniałą przyszłość i nie mogę się doczekać kolejnej wizyty!

Gessler Na Kanapce – potencjał na kultowe miejsce spotkań warszawiaków

Mój TOP5 kanapek od Adama Gesslera wygląda następująco:

  1. Numer 19.- Mus z gęsich wątróbek z galaretką / mus z pieczonych jabłek,
  2. Numer 23 – Pasztet z zająca / Konfitura ze śliwek,
  3. Numer 6 – Marchewka / Wędzona papryka / Natka pietruszki / Szczypiorek
  4. Numer 15 – Śledź po francusku – Śledź/ Śliwka
  5. Numer 3 – Pieczona papryka / Orzech włoski / Płatki owsiane

Gessler Na Kanapce – potencjał na kultowe miejsce spotkań warszawiakówy



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *